Autobedrijf de Vossenbrink

Vossenbrinkweg 3
7491 DA Delden
T: 074 - 376 2555
info@vossenbrink.nl

Shop & Carwash

Ma t/m vr: 07.30 tot 21:00
Zaterdag: 08:00 tot 21:00
Zondag: 09:00 tot 21:00

Verkoop

Ma t/m vr: 08.00 tot 18:00
Zaterdag: 10:00 tot 17:00
Zondag: Gesloten

Werkplaats

Ma t/m vr: 08.00 tot 17:00
Pauze van 12:30 tot 13:30
Za & Zo: Gesloten

Autobedrijf de Vossenbrink

Vossenbrinkweg 3
7491 DA Delden
T: 074 - 376 2555
info@vossenbrink.nl

Shop & Carwash

Ma t/m vr: 07.30 tot 21:00
Zaterdag: 08:00 tot 21:00
Zondag: 09:00 tot 21:00

Verkoop

Ma t/m vr: 08.00 tot 18:00
Zaterdag: 10:00 tot 17:00
Zondag: Gesloten

Werkplaats

Ma t/m vr: 08.00 tot 17:00
Pauze van 12:30 tot 13:30
Za & Zo: Gesloten

Onderhoud & APK
TIP: De APK is bij ons GRATIS in combinatie met een onderhoudsbeurt.

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER APK-KEURING

Vanaf 1 januari 2024 moeten wij gegevens over het brandstof- en eventueel elektriciteitsverbruik van voertuigen verzamelen tijdens de APK en naar de RDW versturen. Dit geldt alleen voor personen- en bedrijfsauto’s tot 3500 kg met een datum eerste toelating vanaf 1 januari 2021.

De RDW verzamelt deze gegevens over het verbruik en stuurt deze 1 keer per jaar naar het Europees Milieuagentschap. Hierdoor krijgt de EU een goed beeld van het echte verbruik van voertuigen. 

Bekijk hieronder de animatie voor meer uitleg.

De invoer van deze regelgeving in Nederland gaat in op 1 januari 2024.
Wij willen je met dit bericht op de hoogte stellen en verwijzen je naar de privacyverklaring om uit te leggen wat wij met jouw gegevens doen.

Daarnaast mag je als particulier dit uitlezen weigeren.
Wij kunnen dan bij het afmelden van de APK aangeven dat jij geen toestemming hebt gegeven.

Let op, dit moet je wel zelf van te voren aangeven!

Werkplaats

Onderhoud & APK

De Vossenbrink - Bandenservice

Onderhoud

Of uw auto nu zo goed als nieuw is of een al wat ouder exemplaar: elke auto heeft onderhoud nodig. Op die manier voorkomt u dat er onverwachte reparaties aan uw voertuig nodig zijn en bespaart u tegelijkertijd ook nog eens op de kosten.

Hoe vaak is onderhoud nodig?

Over het algemeen geldt dat een auto minimaal één keer per jaar een onderhoudsbeurt nodig heeft. Diverse onderdelen dienen regelmatig gecontroleerd te worden. De auto’s van tegenwoordig geven vaak ook zelf aan (via meldingen op het dashboard) dat ze onderhoud nodig hebben. Bijvoorbeeld na een bepaald aantal gereden kilometers of het verstrijken van een jaar na de vorige controle van de auto. Houd de meldingen van uw auto dus goed in de gaten en zorg dat u op tijd kiest om de auto een onderhoudsbeurt te laten ondergaan. Is uw auto ook aan de APK toe? Dan kunt u deze werkzaamheden bij ons ook prima met elkaar combineren.

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Als uw auto een keuring ondergaat, wordt er gekeken of het voertuig aan de wettelijke veiligheids- en milieueisen voldoet. Onthoud wel dat een keuring een momentopname is. U heeft dus geen enkele garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Het is dus ook belangrijk om regelmatig een onderhoudsbeurt aan uw auto te laten uitvoeren.

Tip! De APK is bij ons GRATIS in combinatie met een onderhoudsbeurt.

Wanneer moet een auto gekeurd worden?

Als u een nieuwe benzine of elektrische auto heeft, moet uw auto na vier jaar voor het eerst een APK. Vervolgens moet uw benzineauto om de twee jaar gekeurd worden, totdat hij acht jaar oud is. Na acht jaar moet uw benzineauto vervolgens elk jaar gekeurd worden.

Bij een dieselauto ligt dat allemaal iets anders.
Daar vindt de eerste APK bijvoorbeeld al na drie jaar plaats. Daarna moet de auto elk jaar een keuring ondergaan. U kunt hier controleren wanneer uw voertuig gekeurd moet worden.

Digitaal onderhoudsboekje

Het papieren serviceboekje dat voorin het dashboardkastje ligt gaat bij steeds meer fabrikanten verdwijnen. Het maakt dan plaats voor het digitaal serviceboekje.

Wij hebben voor diverse merken toegang tot dit digitale service boekje en kunnen dit invullen zodat er een correcte en up-to-date onderhoudsregistratie is en het bewijs dat correct door ons is uitgevoerd.

Autobedrijf de Vossenbrink - Delden - Werkplaats

Klantbeoordelingen

Autobedrijf de Vossenbrink Autobedrijf de Vossenbrink Autobedrijf de Vossenbrink Onze klantbeoordelingen
BeoordelingBeoordelingBeoordelingBeoordelingBeoordeling 9,2